Grotekerksplein 5, Dordrecht
info@korfbalstars.nl

LAATSTE NIEUWS

Tiel'72. Structureel verbeteren en plezier: de basis voor succes!

Eén van de zaken waar Korfbalstars zich mee bezig houdt is het ontwikkelen van kader en jeugdopleiding. Plezier en verbeteren gaan daarbij hand in hand. Op de website van Tiel’72 kwamen de afgelopen weken verschillende interviews van talenten voorbij die geselecteerd zijn voor de RTC. In deze interviews werd Korfbalstars meerdere keren positief benoemd. We zijn vereerd dat spelers het zo positief ervaren! Deze waardering is wederzijds, hoe bijzonder is het dat we aan de slag mogen met opleiden en ontwikkelen van een leergierige groep trainers en spelers. Maar het gaat ons niet om deze uitgelichte berichten, we doen het zodat clubs weer stappen verder komen door plezier in korfbal.

Zes jaar geleden is Korfbalstars begonnen bij Tiel’72 met het begeleiden van de jeugdopleiding. De aandacht was voor een complete structurele aanpak verenigingsbreed. Waar destijds alleen de D1 hoofdklasse speelde, spelen nu de C1, D1 en B1 in de hoofdklasse. Dit komt doordat de breedte meer ging aanhaken, meer ledenbehoud door plezier en ledenwinst door werving. Daarnaast is door de gehele vereniging het niveau structureel omhooggegaan. Aandacht voor de breedte teams naast de topteams is van wezenlijk belang. Hoe vaak zie je niet dat teams na een “goede” lichting het jaar erop weer degraderen, omdat het niveau niet hoog genoeg blijft. Of dat het niveau aan 1 trainer gekoppeld is. We streven er naar alle trainers naar een basisniveau te brengen in de lijn van de club.

En hoe vaak zie je dat iemand uit de breedteteams uiteindelijk doorbreekt! Zet ontwikkelen dus voorop!

Een vereniging structureel verbeteren: door de hele vereniging weten waar een trainer, een training en een korfbalvorm aan moet voldoen, zorgt voor een vloeiende doorstroom en kwaliteitsbehoud. Door hiernaast veel variatie en aanpassingen toe te brengen, ontstaat er plezier en blijven spelers en trainers zich continu door ontwikkelen, wat weer een basis is voor prestatie.

Trainersbegeleiding is bij Tiel’72 op deze manier van groot belang geweest. Dit zorgt uiteindelijk voor groei en ledenbehoud. Plezier in de korfbalopleiding van je club, zorgt voor een goede basis om ook de top te kunnen halen.

Toptalenten die zijn vertrokken, hebben zich verder kunnen ontwikkelen bij andere topclubs, maar zullen straks zeker weer spelen bij Tiel’72. Een gevolg van een goede opleiding is dat ook de selectie straks bij de top gaat aanhaken, een kwestie van tijd…

Bent u ook geïnteresseerd en wilt u eens praten over het opleiden van kader en jeugd en het ontwikkelen én uitrollen technisch beleid, klik dan hier.