Summer Kids Adventure

Summer Kids Adventure 2018 – Wat was het gaaf!

Prachtig weer, enthousiaste vrijwilligers en zo’n 600 basisschoolleerlingen uit Dordrecht waren dé ingrediënten voor een geslaagd Summer Kids Adventure! Op vrijdag 29 juni stonden er allerlei spellen uitgestald in het mooie Nationaal Park de Biesbosch. In groepjes van 8 gingen de kinderen van de verschillende basisscholen deze spellen bij langs, waarbij het centrale thema “samenwerken” was. Hoe zorg je met z’n allen dat de snelste tijd gehaald wordt bij het frisbee-tikken? Wie wint 3-op-een-rij en hoe goed kun jij vertrouwen op je klasgenoten als je geblinddoekt bent?

Een ochtend vol plezier dus, die werd afgesloten met een heerlijke picknick aangeboden door Albert Heijn. Deze picknick stond in het teken van gezonde voeding en de klassen kregen tijdens de picknick een quiz met allerlei vragen over sport, bewegen en gezonde voeding. Dus al met al een zeer geslaagde dag in de Biesbosch!

Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt! Doordat Summer Kids Adventure een succes was willen we alle scholen graag wijzen op de volgende editie van het Summer Kids Adventure. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 28 juni 2019! Tot dan!

Summer Kids Adventure 2019

In de afgelopen zomer van 2018 organiseerden we voor de tweede keer een zeer succesvol Summer Kids Adventure voor de basisschooljeugd van de Dordtse scholen. Dus 600 basisschoolkinderen kwamen in actie en beleefden een heerlijke ochtend in Nationaal Park de Biesbosch! Ze werkten in een uur toch even een samenwerk-parcours af maar genoten daarna toch van een heerlijke picknick.

Ook in 2019 willen we alle scholen in de regio Dordrecht deze fantastische sportdag aanbieden! Want wie wilt er nou niet in de buitenlucht bewegen.

Op vrijdag 28 juni 2019 combineren we een vernieuwd samenwerk-parcours voor klassen met een uitgebreide, gezonde picknick. Omdat dit de beleving van de Biesbosch en de dag samen bewegen nog leuker maakt. Onder fanatieke begeleiding is er dit jaar plek voor maar liefst 1000 scholieren van de Dordtse basisscholen.

Gezonde picknick en leerzame quiz!

Tijdens een gezellige picknick met je klas in de Biesbosch, spelen we een leerzame quiz met de kinderen over voeding, beweging en sport. Er vallen bovendien prijzen te winnen: varen met je klas in de Biesbosch!

De picknick bestaat uit verscheidene luxe belegde broodjes maar ook vers fruit en drinken. Voor de docenten is er daarnaast ook koffie en thee.

Met dank aan onze hoofdsponsor Albert Heijn, kunnen we u het hele programma en picknick voor maar €2,- aanbieden.

Aanmeldformulier

Contactpersoon (verplicht)

School en klas (verplicht)

Aantal leerlingen (verplicht)

Programma Summer Kids Adventure

Na een warming-up gegeven door een dansgroep, beginnen de kinderen aan het één uur durende spellenparcours. Bij alle oefeningen staat het thema “succes door samenwerken” centraal. Samenwerken is erg belangrijk, niet alleen in sport, maar ook in de samenleving. Er zijn 5 rondes, de klas kiest zelf het tijdstip en het moment van picknicken uit.

Start tijden:

09.00 uur
10.00 uur
11.00 uur
12.00 uur
13.00 uur

Voor de laatste ronden is het dus mogelijk om eerst te picknicken en daarna het spellenparcours af te werken met de klas.

Datum en locatie

Vrijdag 28 juni 2019