Meiclinics 2018

Meiclinics 2018

Meiclinics 2018!

Van 30 april t/m 4 mei organiseert Korfbalstars op 5 locaties door heel Nederland clinics voor E/D en C/B-spelers.  Voor alle leeftijden en niveaus gaan we aan de slag met het verbeteren van je vaardigheden.

Dit jaar is het thema “samenspel” bij de Meiclinics. Een heel belangrijk onderdeel binnen korfbal! Samenspel heb je nodig om de ander vrij te spelen, maar het gaat er helemaal om dat je je verdedigers te slim af bent. Door samenspel verplaats je de bal en is het voor de verdediger moeilijker om jou én de bal tegelijk te zien. Zo wordt het makkelijker om je verdediger een stap voor te zijn. Door de bal en jezelf steeds te verplaatsen, moeten de verdedigers ook steeds draaien.

• Ziet de verdediger jou niet meer, dan kan jij doen wat je wilt en kom je dus gemakkelijker vrij.
• Ziet de verdediger de bal niet meer, dan kan hij/zij de bal niet onderscheppen.

Bij de Meiclinics leren we je hoe je dit het beste kan doen. Dus niet alleen aanvallend leerzaam, maar ook voor verdedigers erg leerzaam! Tijdens de Meiclinics “samenspel” gaan we namelijk niet alleen bezig om dit aanvallende samenspel te verbeteren, maar ook gaan we het verdedigende samenspel verbeteren. Hoe werk je verdedigend beter samen en kan je – door elkaar te helpen – de tegenstander uitlokken om fouten te maken. En we leren je om zo meer druk te kunnen geven waardoor het pass-en en schieten voor de tegenstander moeilijker wordt.

Het belooft een te gekke en zeer leerzame dag te worden, dus zorg dat je erbij bent!!

Locaties & data:

Maandag 30 april
De Lier

Dinsdag 1 mei
Gorredijk

Woensdag 2 mei
Vriezenveen

Donderdag 3 mei
Papendrecht

Vrijdag 4 mei
Nijmegen

Tijden:

E- en D-jeugd: 10:00 – 12:00 uur
C- en B-jeugd: 13:00 – 15:00 uur

Kosten:

€25,- inclusief: clinic en nieuw trainingsshirt.

Aanmeldformulier

Let op! Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Het kan zijn dat deze in de ongewenste email terecht komt. Heb je 24 uur na aanmelding niets ontvangen, laat ons dit dan even weten!

UPDATE: Aanmelding voor de Meiclinics is niet meer mogelijk.